Viski kiti, malt aromasına renklendirici ilave edilerek üretilen ve evde viski yapımı için kullanılan ana malzemedir. Viski aroması viskiye tat ve koku verirken gıda boyası rengini verir. Evde viski yapımı için kullanılacak olan kitlerin ileri konsantre ve yasal standartlarda üretilip faturalı olarak satılması gerekir.

Viski Kiti


Viski Kiti ile Evde Viski Yapımı

Viski kiti ile evde viski yapımı: 1 litre %96ABV etil alkol ile 1,4 litre su karıştırıp elde edilen 2,4 litre %40ABV alkol/su karışımına 5 ml konsantre viski kiti eklenerek 2,4 litre evde viski yapımı tamamlanır

Viski Kiti Nasıl Kullanılır?

Evde viski yapımında kitler son bileşen olarak kullanılmalıdır. Kitler suda çözünen yapıya sahiptirler ve saf alkol içinde çözünmezler. Saf alkol içine eklendikleri zaman dipte topaklanırlar, renklendirici pasif duruma geçer, aroma renklendirici içinde hapsolur. Alkol ve su karışımında su oranı %50 ve üzerinde olduğu için kit eklendiğinde hem aroma hem de renklendirici karışım içinde homojen çözülerek tam randıman verir.

Kitlerin kullanımı ölçülü olmalıdır. Sentetik yapıya sahip oldukları için kullanım dozajlarının kontrol altında tutulması gereklidir aksi takdirde kontrolsüz sentetik alımına neden olur. Kullanım açısından en yüksek verim konsantre kitlerden alınır. Konsantre kitlerin miktarı 1 litre viski için 2 ml - 3 ml dir. 2 ml - 3 ml lik kullanımın dozajının aşılması durumunda çok yoğun renk, tat ve koku ortaya çıkacağı için yapılan viskinin tüketilmesi mümkün olmaz.

Yasal Standartlara Uygun Viski Kiti Nasıl Anlaşılır ?

Yasal standartlara uygun kitlerin üç temel özelliği vardır.

  1. Kullanım miktarları düşüktür yani 1 litre bitmiş ürüne en fazla 3 ml eklenir
  2. Yasal satıcılar tarafından satılır
  3. Gıda bakanlığı denetimine tabidir

Konsantre Viski Kiti Nedir?

100 cl yani 1 litre viski yapmak için 2 ml kullanılan viski kitleri konsantre viski kitleridir. 1 litre viski yapmak için 5 ml - 10 ml - 50 ml - 100 ml gibi kullanılan viski kitleri konsantre olmayan viski kitleridir. Konsantasyonu düşük olan viski kitleri sağlık açısından olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Konsantre viski kitleri, konsantre olmayan viski kitlerine göre daha az kimyasal içermektedir. Viski kitleri sonuçta gıda katkısı olarak kullanılmak üzere üretilmiş gıda aromalarıdır. Gıda aromalarının yasal olarak belirlenen kullanım miktarları ve dozajları vardır.

En iyi viski kiti

Evde viski yapımı

Daha yeniDaha eski