Evde viski yapımı: 3 litre iyi kalite suya 2 litre etil alkol eklenir ve çalkalanır son olarak 10 ml virago viski kiti ilave edilip çalkalanarak 5 litre viski elde edilir.

Evde Viski Yapımı


Viski Yapımı İçin Hazırlık

Viski yapımı teorik olarak oldukça basit görünen bir işlemdir ancak malzemeler ve koşullar önceden hazırlanmalı ve detaylara dikkat edilmelidir. Öncelikle malzemeler tedarik edilmeli ve kullanılmadan önce gerekli işlemler yapılmalıdır

Evde Viski Yapımı Malzemeleri

Evde viski yapımı için su, viski kiti ve etil alkol kullanılması yeterlidir. Bu malzemelerin belirli özellikleri olmalı ve viskiyi yapmadan önce gerekli işlemlerden geçtiğinden emin olunmalıdır.

Su: En fazla 10 litre olarak şişelenmiş hazır su kullanılmalıdır. 10 litre üzerinde şişelenmiş sular damacana sularıdır. Plastik damacanalar birden fazla defa doldurulabilir ve damacanaların belirli bir kullanım ömrü vardır. Her dolumdan önce içleri temizlenir ancak tek kullanımlık sular kadar sorunsuz değildir.  

Viski Kiti: Viski yapımı için kullanılması gereken viski kiti türü ileri konsantre viski kitidir. En ileri seviye konsantrasyona sahip olan viski kitleri ilk çıktığı günden beri virago viski kitidir. Virago viski kiti 5 çeşittir. Damak tadınıza göre bu beş çeşitten birini seçebilirsiniz. Kullanım miktarı bir litre viski için 2 ml dir, 5 litre viski için 10 ml dir. Daha düşük kalitedeki viski kitleriyle bir litre viski yapmak için çok daha fazla kullanılması gerekir. Viski kitleri sentetik içeriğe sahip oldukları için en az kullanılan viski kiti sağlık açısından en iyi seçenektir.

Etil Alkol: Viski yapımında kullanılan tek alkol türü tarımsal kökenli etil alkoldür. Tarımsal kökenli etil alkol dışında hiçbir alkol türü yada türevi viski yapımında kullanılamaz. Kullanılırsa ölüme bile sonuçlanabilir. Kullanılacak olan etil alkolün aktif karbon filtreden geçirilmesi gerekir. Etil alkollün kendine has keskin bir kokusu ve saf halinde çok sert bir tadı vardır. Öncelikle etil alkol karbon filtreden geçirilerek yumuşatılır. Bu işlem aynı zamanda etil alkoldeki kokuyu azaltır. Aktif karbon filtre işlemi oldukça basittir. Aktif karbon kilo ile satın alınabilir. 1 Kg aktif karbon yıkandıktan sonra tüle satılır ve huni içine yerleştirilir. Üzerine etil alkol yavaşça dökülerek filtre işlemi yapılır. Yapılan filtreleme işlemi ne kadar çok tekrarlanırsa alkolün kokusu ve sertliği o kadar azalır. 

Viski Yapım Aşaması

Kullanılacak olan tüm malzemeler hazırlandıktan sonra ısılarının eşitlenmesi için aynı ortamda bir gün bekletildikten sonra viski yapılmalıdır aksi takdirde malzemelerin arasındaki ısı farkından dolayı homojen karışım elde edilemeyebilir.

Öncelikle su ve alkol karıştırılmalıdır. Alkol su karışımına son olarak viski kiti eklenerek karıştırılmalıdır. Bu işlem sonunda elde edilen karışım taze viskidir. Taze viski ağzı kapalı olarak oda sıcaklığında ve ışık temasından uzak bir şekilde dinlendirilmelidir. Dinlendirme süresi uzadıkça viskinin tadı daha ve notaları netleşir.

Rakı Tarihi

Daha yeniDaha eski