Evde cin yapımı: 1 litre etil alkol 1,4 litre su ilave edilerek %40 ABV alkol oranına seyreltilir. Elde edilen 2,4 litre %40 ABV ürüne 2,5 ml virago ardıç aroması eklenerek çalkalanır. Üç gün ışık almayan bir ortamda oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra son derece lezzetli bir cin elde edilir. 

Evde Cin Yapımı


Evde Cin Yapımı Malzemeleri

Evde cin yapımı için üç ana malzeme kullanılır. Kullanılan malzemeler etil alkol, su ve virago ardıç aromasıdır. Her bir malzemenin kendi içinde detayları vardır. Detaylara dikkat edilmeden ve asgari standartları sağlamadan yapılan cinlerden başarılı sonuç alınması mümkün olmadığı gibi sağlık açısından da çok büyük risklere neden olabilir.

Su 

En fazla 10 litre olarak şişelenmiş hazır su kullanılmalıdır. 10 litre üzerinde şişelenmiş sular damacana sularıdır. Plastik damacanalar birden fazla defa doldurulabilir ve damacanaların belirli bir kullanım ömrü vardır. Her dolumdan önce içleri temizlenir ancak tek kullanımlık sular kadar sorunsuz değildir. 

Etil Alkol

Viski yapımında kullanılan tek alkol türü tarımsal kökenli etil alkoldür. Tarımsal kökenli etil alkol dışında hiçbir alkol türü yada türevi viski yapımında kullanılamaz. Kullanılırsa ölüme bile sonuçlanabilir. Kullanılacak olan etil alkolün aktif karbon filtreden geçirilmesi gerekir. Etil alkollün kendine has keskin bir kokusu ve saf halinde çok sert bir tadı vardır. Öncelikle etil alkol karbon filtreden geçirilerek yumuşatılır. Bu işlem aynı zamanda etil alkoldeki kokuyu azaltır. Aktif karbon filtre işlemi oldukça basittir. Aktif karbon kilo ile satın alınabilir. 1 Kg aktif karbon yıkandıktan sonra tüle satılır ve huni içine yerleştirilir. Üzerine etil alkol yavaşça dökülerek filtre işlemi yapılır. Yapılan filtreleme işlemi ne kadar çok tekrarlanırsa alkolün kokusu ve sertliği o kadar azalır.

Ardıç Aroması (Cin Kiti)

Etil alkolden sonra ikinci en önemli bileşen olan ardıç aroması yani cin kiti kullanılması gerekmektedir. Kullanılacak olan cin kitinin ileri seviyede konsantre olması gerekmektedir. Konsantre olmayan cin kitleri konsantre olan cin kitlerine göre 10 kat ile 50 arasında aynı sonucu verebilmektedir. Kimyasal yapıda üretilen cin kitlerinde kullanım miktarı arttığında içilen kimyasal miktarıda aynı oranda artmaktadır. Evde cin yapımı için Virago Kimya gibi güvenilir, resmi ve köklü kuruluşlardan ileri konsantre ardıç aroması (cin kiti) alınarak kullanılmalıdır.

Cin Kültürü

Daha yeniDaha eski