Evde votka yapımı: 1 litre etil alkol 1,4 litre su ilave edilerek %40 ABV alkol oranına seyreltilerek yapılır. Su ve etil alkol karışımıyla votka elde edilir. Votkanın alkol değeri genellikle %40 ABV dir ancak daha yüksek alkol değerine sahip votka yapılacaksa kullanılan su miktarı azaltılmalıdır yada daha düşük alkol değerine sahip votka yapılacaksa kullanılan su miktarı arttırılmalıdır.  

Evde Votka Yapımı


Evde Votka Yapımı Malzemelerinin Özellikleri

Evde votka yapımı için gerekli olan malzemeler su ve etil alkoldür. Hem suyun hem de etil alkolün votka yapımı için uygun olması gerekir.

Etil Alkol

Votka yapımında kullanılan tek alkol türü tarımsal kökenli etil alkoldür. Tarımsal kökenli etil alkol dışında hiçbir alkol türü yada türevi votka yapımında kullanılamaz. Kullanılırsa ölüme bile sonuçlanabilir. Kullanılacak olan etil alkolün aktif karbon filtreden geçirilmesi gerekir. Etil alkollün kendine has keskin bir kokusu ve saf halinde çok sert bir tadı vardır. Öncelikle etil alkol karbon filtreden geçirilerek yumuşatılır. Bu işlem aynı zamanda etil alkoldeki kokuyu azaltır. Aktif karbon filtre işlemi oldukça basittir. Aktif karbon kilo ile satın alınabilir. 1 Kg aktif karbon yıkandıktan sonra tüle satılır ve huni içine yerleştirilir. Üzerine etil alkol yavaşça dökülerek filtre işlemi yapılır. Yapılan filtreleme işlemi ne kadar çok tekrarlanırsa alkolün kokusu ve sertliği o kadar azalır.

Su

En fazla 10 litre olarak şişelenmiş hazır su kullanılmalıdır. 10 litre üzerinde şişelenmiş sular damacana sularıdır. Plastik damacanalar birden fazla defa doldurulabilir ve damacanaların belirli bir kullanım ömrü vardır. Her dolumdan önce içleri temizlenir ancak tek kullanımlık sular kadar sorunsuz değildir. 

Sarf Malzemeler

Votka yapımında kullanılan şişe, beher, ölçü kapları ve aktarma malzemelerinin temiz olması çok önemlidir. Sarf malzemelerde koku, kir, küf, artık yada votkanın tadını ve kokusunu etkileyebilecek herhangi bir kalıntı olmamalıdır. Mümkünse votka yapımı için daha önce hiç kullanılmamış sarf malzemeler temin edilmedir. Votkanın içinde herhangi bir aromatik tat yada koku olmadığı için bu detay votkanın kalitesini direk olarak etkilemektedir.

Votka Kültürü

Daha yeniDaha eski