Evde votka yapımı: 1 litre etil alkol 1,4 litre su ilave edilerek %40 ABV alkol oranına seyreltilerek yapılır. Su ve etil alkol karışımıyla votka elde edilir. Votkanın alkol değeri genellikle %40 ABV dir ancak daha yüksek alkol değerine sahip votka yapılacaksa kullanılan su miktarı azaltılmalıdır yada daha düşük alkol değerine sahip votka yapılacaksa kullanılan su miktarı arttırılmalıdır.
Evde Votka Yapımı |
Evde Votka Yapımı Malzemelerinin Özellikleri
Evde votka yapımı için gerekli olan malzemeler su ve etil
alkoldür. Hem suyun hem de etil alkolün votka yapımı için uygun olması gerekir.
Etil Alkol
Votka yapımında kullanılan tek alkol türü tarımsal kökenli
etil alkoldür. Tarımsal kökenli etil alkol dışında hiçbir alkol türü yada
türevi votka yapımında kullanılamaz. Kullanılırsa ölüme bile sonuçlanabilir.
Kullanılacak olan etil alkolün aktif karbon filtreden geçirilmesi gerekir. Etil
alkollün kendine has keskin bir kokusu ve saf halinde çok sert bir tadı vardır.
Öncelikle etil alkol karbon filtreden geçirilerek yumuşatılır. Bu işlem aynı
zamanda etil alkoldeki kokuyu azaltır. Aktif karbon filtre işlemi oldukça basittir.
Aktif karbon kilo ile satın alınabilir. 1 Kg aktif karbon yıkandıktan sonra
tüle satılır ve huni içine yerleştirilir. Üzerine etil alkol yavaşça dökülerek
filtre işlemi yapılır. Yapılan filtreleme işlemi ne kadar çok tekrarlanırsa
alkolün kokusu ve sertliği o kadar azalır.
Su
En fazla 10 litre olarak şişelenmiş hazır su
kullanılmalıdır. 10 litre üzerinde şişelenmiş sular damacana sularıdır. Plastik
damacanalar birden fazla defa doldurulabilir ve damacanaların belirli bir
kullanım ömrü vardır. Her dolumdan önce içleri temizlenir ancak tek kullanımlık
sular kadar sorunsuz değildir.
Sarf Malzemeler
Votka yapımında kullanılan şişe, beher, ölçü kapları ve
aktarma malzemelerinin temiz olması çok önemlidir. Sarf malzemelerde koku, kir,
küf, artık yada votkanın tadını ve kokusunu etkileyebilecek herhangi bir
kalıntı olmamalıdır. Mümkünse votka yapımı için daha önce hiç kullanılmamış
sarf malzemeler temin edilmedir. Votkanın içinde herhangi bir aromatik tat yada
koku olmadığı için bu detay votkanın kalitesini direk olarak etkilemektedir.