Evde tekila yapımı: 1 litre etil alkol 1,4 litre su ilave edilerek %40 ABV alkol oranına seyreltilir. Elde edilen 2,4 litre %40 ABV ürüne 2,5 ml virago agave aroması eklenerek çalkalanır. Üç gün ışık almayan bir ortamda oda sıcaklığında dinlendirildikten sonra son derece lezzetli bir tekila elde edilir. 

Evde Tekila Yapımı


Evde Tekila Yapımı Malzemeleri

Evde tekila yapımı için üç ana malzeme kullanılır. Kullanılan malzemeler etil alkol, su ve virago agave aromasıdır. Bu malzemelerin dışında etil alkolün yumuşatılması için farklı malzemelere de ihtiyaç duyulur.

  • Etil alkol
  • Karbon filtre
  • Tül veya file
  • Huni veya benzeri bir kap
  • Tekila aroması (Agave Aroma Verici)
  • 2 ml lik enjektör

Etil Alkol

Tekila yapımında kullanılan tek alkol türü tarımsal kökenli etil alkoldür. Tarımsal kökenli etil alkol dışında hiçbir alkol türü yada türevi tekila yapımında kullanılamaz. Kullanılırsa ölüme bile sonuçlanabilir. Kullanılacak olan etil alkolün aktif karbon filtreden geçirilmesi gerekir. Etil alkollün kendine has keskin bir kokusu ve saf halinde çok sert bir tadı vardır. Öncelikle etil alkol karbon filtreden geçirilerek yumuşatılır. Bu işlem aynı zamanda etil alkoldeki kokuyu azaltır. Aktif karbon filtre işlemi oldukça basittir. Aktif karbon kilo ile satın alınabilir. 1 Kg aktif karbon yıkandıktan sonra tüle satılır ve huni içine yerleştirilir. Üzerine etil alkol yavaşça dökülerek filtre işlemi yapılır. Yapılan filtreleme işlemi ne kadar çok tekrarlanırsa alkolün kokusu ve sertliği o kadar azalır.

Tekila Aroması – Agave Tekila Kiti

Tekila yapımı için uygun agave aromaları konsantre formdadır. Kullanım dozajı 1 litre tekila elde etmek için sadece 1 ml dir. Konsantre olmayan agave aromalarının kullanım dozajları çok daha yüksektir. Düşük konsantrasyon formundaki agave aromaları 1 litre tekila yapımı için 10 ml ile 50 ml arasındadır. Bu aralıkta kullanılan dozajlar düşük konsantre ürün grubundadır.

Evde Tekila Yapımı Aşamaları

Aktif karbon filtreden geçirilen 1 litre alkole 1,4 litre iyi kalite su eklenerek alkol değeri %40 ABV olan 2,4 litrelik bitmiş ürün elde edilir. Elde edilen 2,4 litre bitmiş ürünün içine enjektörle 2,5 ml virago agave aroması eklenerek ağzı kapatılır ve iyice çalkalanır. Ağzı açılmaz, ışık almayan bir ortamda oda sıcaklığında dinlendirmeye alınır. Dinlendirme süresi uzadıkça tekilanın tadı ve kokusu olgunlaşarak daha lezzetli bir tekila olur.

Tekila Kültürü

Daha yeni Daha eski